Velikonoce v Norimberku

Letošní Velikonoce s námi oslavte netradičně a pojeďte s námi do bavorského města Norimberk. Ten má opravdu hodně co nabídnout. S průvodcem si budete moci prohlédnout nejvýznamnější památky, jako například kostel sv. Vavřince, kostel Panny Marie s orlojem, Krásnou kašnu, impozantní gotickou radnici, kostel sv. Sebalda nebo Císařský hrad, kde svého času sídlil i Karel IV. Následovat bude individuální volno k návštěvě trhů, nákupních galérií nebo muzeí. 

Cesta autobusem z Prahy do Norimberku trvá jen asi 3,5 hodiny. Pyšnit se může například překrásným historickým centrem, s Císařským hradem. Procházkou můžete vidět například kostel St. Lorenz, nebo norimberský orloj, který se rozeznívá vždy v poledne.
Na trhu můžete ochutnat některé tradiční norimberské pochoutky a nápoje, například pivo, perníčky, nebo tolik známé grilované bavorské klobásky, ty se často podávají s bílým zelím a šťouchanými brambory.

Tradice jsou v Německu úplně jiné, než na jaké jsme zvyklí u nás. V Německu se nekoleduje s pomlázkou, ani se nechodí polévat studenou vodou. Přesto malované kraslice jsou ke koupi všude. Zvykem je, že rodiče schovávají pro své děti malované kraslice, sladkosti, ovoce a mnoho dalších drobností všude po zahradě, kde je děti musí najít, ti si však myslí, že vše nosí velikonoční zajíčci. Zajíc je proto v Německu typickým symbolem Velikonoc. Z velikonočního stolu máme společný mazanec z hutného těsta, koláčky a malovaná vejce, Němci si pak navíc pochutnávají na jehněčím a skopovém mase a koblihách.

Zajímavé jsou také tradice s vejci, které se spojují s různými sportovními, zábavnými aktivitami. Například se vejce hází do výšky, nebo so dálky, ale nesmí se rozbít. Takto probíhají s vejci i různé soutěže mezi sousedy a přáteli. Tradicí také je, že majitel domu hází vejce přes střechu, na druhé straně zatím čeká jiný člen rodiny, který vejce chytá – tato tradice má dům ochránit před blesky.
Ať už se rozhodnete navštívit s námi Norimberk kvůli krásnému historickému centru, výtečnému jídlu, nebo jednoduše skvělé atmosféře velikonočních trhů, určitě na výlet budete dlouho vzpomínat.
Velikonoce v Norimberku
Velikonoce v Norimberku
Velikonoce v Norimberku

Zpět na články

Sdílet

Poslední články

Benátky známé i neznámé...
Velikonoční otevírací doba
LIDO DI JESOLO - dvoudenní koupání
Italské velikonoce
Vůně a chutě Provence
Zpět na články