Eurovíkendy

Toužíte po krátkém, ale intenzivním útěku z každodenního života? Naše eurovíkendy jsou perfektní příležitostí, jak během několika dní prozkoumat fascinující evropské metropole. Ať už vás láká atmosféra historických uliček, světově proslulé památky, nebo gurmánské zážitky, máme pro vás širokou nabídku destinací.

Navštivte slavný Londýn, město plné historie a kultury, kde můžete obdivovat památky jako Tower of London, Big Ben a Buckingham Palace. Projděte se po břehu Temže, navštivte ikonická muzea nebo si užijte nákupy na Oxford Street.

Pokud dáváte přednost moderní architektuře a malebným kanálům, vydejte se do Amsterdamu. Prozkoumejte město na kole, navštivte proslulé Rijksmuseum nebo Dům Anny Frankové, a nezapomeňte se projet po jeho romantických vodních kanálech.

Nechte se okouzlit skandinávským kouzlem Kodaně, jednoho z nejpřátelštějších měst Evropy. Projděte se okolo slavné sochy Malé mořské víly, navštivte zámek Amalienborg, kde sídlí dánská královská rodina, a objevte krásy historického centra. Kodaň vás oslní svou čistotou, pohodovou atmosférou a kouzelnými kanály.

S našimi eurovíkendy máte možnost poznat nejen tato tři úžasná města, ale také další fascinující destinace jako Paříž, Řím či Barcelonu. Každý zájezd zahrnuje pohodlné ubytování, průvodcovské služby a dostatek volného času pro vlastní objevování.

Vydejte se s námi na dobrodružství po Evropě a zažijte neopakovatelné zážitky během jednoho víkendu!

Amsterdam

Jestli jste trošku muzikanti nebo fandové do muziky, možná znáte jednu hodně starou písničku: „Do školy i do úřadu na kole, na kole, na kole…“ Zpívá se v ní o holkách z Polabí. Nizozemsko je rovněž zemí nížinatou a jízda na kole je vše, jen ne namáhavá. Proto tu kola převládají jakožto dopravní prostředek. Zdejší „kolisty“ najdete všude, a dokonce na místech, kde byste je opravdu neočekávali… Cyklisté mají před chodci absolutní přednost, což vyvolává občasný chaos a situace, kdy tuhne krev v žilách. Jako chodec si v Amsterdamu někdy připadáte trochu jako schizofrenik, ale dá se na to zvyknout a dá se to zvládnout. Ale na druhou stranu si přiznejme, že je ve městě mnohem čistší vzduch. Mimo cyklistiky a plavby po kanálech je Amsterdam městem umění i hříchu. Zde uvidíte věci a podniky, které jsou jinde nepředstavitelné. Například čtvrť červených luceren by asi v jiných městech neobstála. Zdejší pracovnice platí daně, mají své odbory, a především svoji hrdost. V mnoha podnicích můžete konzumovat věci, nad nimiž by mnohý český policista asi omdlel, a soud by vás poslal na „dlouhou dovolenou na státní útraty.

Kodaň

Vzhůru na sever do Benátek! Ne, nebojte. Davy turistů v italských Benátkách opravdu nemáme na mysli. Další možnou zastávkou našich eurovíkendových cest jsou „Benátky severu“ neboli dánská Kodaň. Je to jedno z nejvyhledávanějších severských měst. Jeho neuvěřitelnou devizou je skvělá dostupnost, přívětivost a volnost. Dánské hlavní město můžete bez nadsázky nazvat také branou do Skandinávie. Kodaň v sobě spojuje evropskou kulturu s chutí, krásou a vůní severu. Je považována za centrum kultury, umění, vědy i podnikání, proto patří k městům s nejvyšší životní úrovní. Díky své rozmanitosti kulturních i historických památek na vás ze všech koutů dýchne kouzlo jako z pohádky o dalekém království.

Londýn

Představovat vám Londýn a co v něm zažít během eurovíkendu není vůbec jednoduché. Metropole na Temži skýtá tak obrovské množství aktivit, že by se zde dalo po celý měsíc prožívat každý den něco jiného. Když se rozhodnete jet s námi, dovolíme si vám dát jen pár malých tipů co, kdy a kde podniknout, ale nejsme bohužel schopni vám doporučit vše... Vydejte se s námi na nezapomenutelný letecký zájezd do jednoho z nejvýznamnějších měst světa! Londýn je především město historie, kultury a moderního života. Okouzlí vás svými ikonickými památkami, pestrými nákupními možnostmi i nespočtem gastronomických zážitků. Prozkoumejte slavné památky, jako je Tower Bridge, po kterém se můžete projít až k Big Benu. Tady si počkejte na odbíjení poledne a pak si zajděte na krátký oběd v podobě fish&chips. Vedle mostu bude zajisté postaven nějaký pojízdný stánek, kde tuto dobrotu nabízejí. Specifikem tohoto jídla je, že dopředu nevíte, co budete mít za rybu. Nicméně, nejčastěji to bývá smažená treska. K ní si dejte na slehnutí trochu místního cideru a pak pokračujte k Buckinghamskému paláci. Když budete mít kliku, můžete vidět, jak okolo vás projede král Karel III. Pokud nechcete čekat, vydejte se do některého z londýnských muzeí. Při návštěvě metropole byste měli zhlédnout alespoň slavné Britské muzeum. Když nebudete chtít čekat na krále Karla III., sedněte si na nějakou loď a projeďte se po Temži. Podívejte se na město z úplně jiné perspektivy. Rozhled, který vám nabídne loď, je nesrovnatelně bohatší než přeplněné úzké ulice města. Z lodi si skvěle užijte vyhlídku na Londýnské oko. Pokud pojedete navečer, je šance vidět vyhlídkové oko již nasvícené včetně nábřeží, a to je teprve ten jedinečný pohled a romantika. Během večera navštivte slavnou uměleckou čtvrť plnou kaváren, divadel a klubů. Nasávání atmosféry čtvrti West End si vychutnáte nejlépe z křesílka na venkovní zahrádce některého z klubů nebo při sledování legendárního muzikálu.

Řím

Buon Natale a tutti!! Prožijte adventní období v srdci Evropy a objevte vánoční kouzlo Říma – města, které v tomto čase září svatým světlem. Během víkendu vás čeká návštěva ikonických památek města měst a především atmosféra vánočních trhů, tradičních italských zvyků a kulturních zážitků, které vás dokonale naladí na nadcházející svátky. V době předvánočního času se Řím mění v pohádkovou destinaci, kde se historie potkává s moderními italskými vánočními tradicemi. Jedním z nejdůležitějších míst v tomto období je Piazza Navona. Je to neuvěřitelně šarmantní barokní náměstí v srdci Říma. V době adventu se promění v jeden z nejkrásnějších vánočních italských trhů. Nabízí ochutnávky místních vánočních specialit, jako jsou sladké pečivo Panettone nebo tradiční nugát Torrone. Desítky zdejších stánků nabízejí vánoční ozdoby, betlémy, šperky z muránského skla, svíčky, vonné esence, vánoční pečivo a svařené víno. Uprostřed náměstí, vedle slavné Berniniho Fontány čtyř řek, stojí kolotoč, který dotváří atmosféru. Pokud budete mít nakupování dost, doporučujeme vám navštívit výstavu sta betlémů „100 presepi“ na náměstí Piazza del Popolo. Na něm můžete obdivovat stovku betlémů v různých velikostech a stylech, vyrobených z netradičních materiálů, jako jsou dřevo, krajka nebo kov. U každého vy vystaveného betlému je uvedeno, odkud pochází. Najdete tady tradiční římská a neapolská díla, dále exempláře z různých koutů světa, včetně betlémů z Česka a Slovenska. Nebo obdivujte na náměstí svatého Petra obrovský vánoční strom. Ten bývá darem různých regionů z celé Evropy. Spolu s nádherným betlémem vytváří nezapomenutelnou scenérii, kterou si nesmíte nechat ujít. Atmosféra vatikánského náměstí v době Vánoc je jedinečná. Projděte se po slavnostně osvětlené Via Condotti nebo kolem Španělských schodů. Tady se vám město ukáže v celé předvánoční kráse. Mnoho římských ulic a náměstí je bohatě zdobeno světelnými instalacemi, které dodávají Římu magickou atmosféru.

Paříž

Prožijte romantický advent v Paříži. To je ideální čas navštívit tohle město lásky. Adventní trhy a kouzelné vánoční výzdoby dělají z Paříže jednu z nejkrásnějších destinací v Evropě. Můžete se těšit na tradiční trhy, které se konají na Champs-Élysées, kde najdete stovky stánků s ručně vyrobenými dárky, místními delikatesami a vánočními dekoracemi. Nezapomeňte navštívit ikonickou Eiffelovu věž, která během adventu září vánočními světly. Kromě tradičních zážitků si můžete užít i návštěvu Musée d'Orsay, kde obdivujete impressionistická díla, nebo se projít po Montmartre, kde se nachází bazilika Sacré-Cœur. Uvolněte se při skleničce vína na terase některé z místních bister a pozorujte, jak Paříž ožívá předvánoční atmosférou.

Barcelona

Zkuste si dopřát trochu jiné adventní trhy na pobřeží Středozemního moře. Vydejte se s námi do katalánské metropole a místo v huňatém svetru a zimní bundě zažijte atmosféru adventu před majestátním chrámem Sagrada Família. Ikonický symbol města během adventu září zvláštním kouzlem. Gaudího velkolepá katedrála je dokonalým místem pro sváteční rozjímání. Ve čtvrtek večer odletíte z Prahy-Ruzyně mezinárodní linkou do Barcelony. Zde vás čeká magická světelná show a všudypřítomné sladké churros se skvělou čokoládou. Projděte se rozzářenými ulicemi i přístavem Port Vell, kde vás zcela jistě uchvátí betlém na vlnách. Zdejší vánoční trhy se konají na několika místech a jedny z nejzajímavějších jsou ve čtvrti La Rambla. Další trh se nachází ve starém přístavu, kde najdete gigantickou světelnou kouli, historický cirkus a gastronomickou zónu s místními specialitami. Můžete tady zakoupit vánoční ozdoby, betlémy a výrobky místních uměleckých řemeslníků. Kromě tradičního vánočního zboží tady můžete ochutnat také typické místní sladkosti a seznámit se s katalánskými vánočními tradicemi, které jsou někdy překvapivé. Například děti tu milují tzv. kakací polínko, které před Vánoci „krmí“ a o Vánocích do něj bouchají klacíkem, aby „vykašlalo“ sladkosti a malé dárky. Na větší dárky si však musí počkat až do 6. ledna, kdy je přinášejí tři králové. Katalánskou specialitou je též figurka „kadícího mužíčka“ v typickém oděvu, který se tradičně umisťuje do betlémů, a to i do těch historických. Tato postavička přináší štěstí, a proto ji mnoho lidí zařazuje do svých domácích betlémů. Advent v Barceloně nabízí nejen kouzlo Vánoc, ale také příležitost poznat unikátní místní zvyky a odnést si domů krásné suvenýry, které vám budou připomínat vaši návštěvu.

Eurovíkendy

Zpět na články

Sdílet

Poslední články

Adventní zájezdy
Plitvická jezera. Skvělý výlet pro podzimní dny!
LIDO DI JESOLO - dvoudenní koupání
Vůně a chutě Provence
SOUTĚSKA VINTGAR A JEZERO BLED
Zpět na články