Miláno, město kde se plní přání netradičním způsobem

Navštivte s námi druhé největší italské město, které díky tomu, že zde sídlí mnoho významných firem, patří k nejbohatším městům Evropy.

Miláno je nazýváno „město módy“, využijte tedy příležitosti a vydejte se do jednoho z mnoha nákupních center. Exklusivní značky a novinky z módního světa najdete především v části zvané „Quadrilatero della moda“. Nevynechejte ani ulici Via Montenapoleone, která je často označována jako milánská Fifth Avenue. Ulici proslavila především padesátá léta, kdy zde začali objevovat módních stylisté, klenotníci a obuvníci.
Miláno patří k jednomu z nejbohatších měst Evropy. Znají ho businessmeni, milovníci fotbalu, neboť tu sídlí hned dva slavné fotbalové týmy – AC Milán a Inter Milán. Dámám, které rády navštěvují luxusní butiky jistě není neznámý „Quadrolatero d´Oro“, neboli „zlatý čtyřúhelník“, nacházející se mezi ulicemi Via della Spiga, Via Monte Napoleona a Via Alessandro Manzoni. Navíc se tu mohou dvakrát ročně inspirovat na jedné z největších evropských módních událostí Milano Fashion Week. Umělecky založené duše si tu přijdou na své hned v několika odvětvích a to v opeře, která patří k nejvyhlášenějším světovým scénám, ve výtvarném umění, které můžete obdivovat v Královském paláci, hradu Sforzesco nebo v kostele Santa Maria delle Grazie, kde se nachází Da Vinciho freska Poslední večeře. Sídlí tu rovněž slavná činoherní scéna Piccolo Teatro, založená roku 1947 Giorgio Strehlerem a Paolem Grassim. Právě odsud pochází jedna z nejslavnější inscenací Goldoniho hry Sluha dvou pánů, která v poddání tohoto souboru hostovala téměř po celém světě a měla více než 2200 repríz. Hlavním turistickým cílem je bezesporu Piazza del Duomo, kde se kromě fenomenálního Dómu nachází taktéž nákupní galerie Galleria Vittorio Emanuele, ukrývající ve svých interiérech mnoho luxusních obchodů světových značek a která získala jméno po králi, za jehož vlády došlo ke sjednocení Itálie. Na podlaze této skvostné galerie jsou mozaiky se symboly měst sjednocené Itálie. Nejproslulejší je turínský býk, kterému když šlápnete na varlata, splní se Vám přání. O jeho popularitě svědčí vyšlápnutý důlek v jeho slabinách. Takovýchto „kouzelných zvířátek“, ať už v podobě obrazu nebo sochy je po světě několik, ale turínský býk je skutečně mocný. V roce 2015 probíhala v Miláně světová výstava Expo. Během její návštěvy jedna z cestujících ztratila v areálu peněženku s větším finančním obnosem. Obrátila se jak na policii, tak na informační centrum, aby ztrátu vyhlásili, ale vše se zdálo být marné. Rozhodla se tedy s ostatními účastníky zájezdu absolvovat prohlídku města, avšak stále na ztracené peníze musela myslet. Když přišli do nákupní galerie, bylo jí takřka poručeno, aby býka řádně pošlapala. Pověsti samozřejmě nevěřila, na druhou stranu si řekla, proč ne. Soustředila si na přání ztracenou peněženku opět najít, zabořila patu do důlku a řádně se na býkových slabinách otočila. Návštěva dalších objektů už ji nějak nezajímala, tak se rozhodla vrátit se znovu na Expo, co kdyby byla peněženka přece jen nalezena. A skutečně, když přišla na informační centrum, bylo jí sděleno, že peněženka je na světě. Našel ji muž ve středním věku, který si údajně nepřál být jmenován. Máte i Vy nějaké přání? Pojeďte si ho s námi splnit.
Miláno, město kde se plní přání netradičním způsobem
Miláno, město kde se plní přání netradičním způsobem
Miláno, město kde se plní přání netradičním způsobem
Miláno, město kde se plní přání netradičním způsobem

Zpět na články

Sdílet

Poslední články

Benátky známé i neznámé...
Velikonoce v Norimberku
Velikonoční otevírací doba
LIDO DI JESOLO - dvoudenní koupání
Italské velikonoce
Vůně a chutě Provence
Zpět na články